Nutnost změny v chování k životnímu prostředí na lidstvo doléhá stále výrazněji. Není lepší cesty než začít s výchovou u těch , kteří dopady současné devastace přírody pocítí nejvíce.
PROGRAMY A EXKURZE PRO ZÁKLADNÍ ŠKOLY
Vyberte si téma exkurze sami. V roce 2023 nabízíme.
1.Den vody
2.Obojživelníci jako důležitý indikátor čistoty životního prostředí.
3.Hmyz a jeho význam v koloběhu přírodních cyklů.
4.Rostliny jsou naši zelení přátelé.
Termíny si lze objednat od měsíce dubna do června a v září.
U příležitosti mezinárodního dne vody (22.březen) pořádáme tematickou exkurzi se zaměřením na význam vody, vodní živočichy, vodní rostliny a hospodaření s vodou.
Exkurze probíhá v prostorech nově zřízené expozice rostlinných biotopů, která je součástí našeho vinohradu v obci Smrkový Týnec. Jedná se o unikátní prostor věnovaný rostlinám a živočichům. K vidění jsou byliny, původní česká luční květena, rašelinové rostliny, levandulová pole, léčivé rostliny, vodní rostliny a provensálský vinohrad.
Dětem je umožněno poznat společenství tvorů a rostlin, vodní hmyz a čeká na ně soutěž o zajímavé ceny.
Počet dětí na exkurzi není limitován, ale doporučujeme maximálně 25 dětí na jednu skupinu.
Vstupné: 50 Kč
Program exkurze je koncipován v trvání 1. až 2. hodin podle věku dětí.
Doporučujeme pro žáky 1. a 2. stupně.
Individuální požadavky lze řešit telefonicky či prostřednictvím e-mailu. Pokud to bude v našich silách, rádi jim vyhovíme.
Během exkurze jsou k dispozici veškeré gastronomické služby naší letní restaurace.
Vítejte u nás na vinohradu, levandulových polích a v království vodních rostlin.
České gastronomické školství se bez znalosti výroby vína v novém ekologickém pojetí prostě neobejde.
PROGRAM PRO STŘEDNÍ ODBORNÉ ŠKOLY SE ZAMĚŘENÍM NA GASTRONOMII A SLUŽBY.
Pro vaše studenty nabízíme několik témat přednášek a záleží pouze na vašem rozhodnutí pro které se rozhodnete.
. Témata lze i kombinovat do jednoho dne.
1.Vinohradnictví 2.Vinohradnictví ekologické a bio 3.Sommelierství a základy vinařské abecedy.
4.Vinařství a vinohradnictví v České republice.
5.Historie českého vinařství.
Jako novinku pro rok 2023 zavádíme možnost výuky přímo u nás na vinohradu.
Studentům je umožněno nahlédnout, přímo v praxi, do některé z fází výroby vína. Seznámí se tak zajímavou a poutavou formou s ne příliš oblíbenou teorií výroby vín.
Přednášejícím a průvodcem je majitel vinohradu, lektor, autor vinařských publikací a akreditovaný sommelier Petr Doležal.
Přednášku lze rozšířit o základy vinařského minima se zaměřením na vyučovaná témata v českém gastronomickém školství.
Termíny exkurzí v expozici od měsíce dubna do konce června a v září a říjnu. Počet studentů na exkurzi není limitován, ale doporučujeme 20 účastníků na jednu skupinu.
Vstupné: 150 Kč
Program exkurze je koncipován v trvání 2. vyučovacích hodin( včetně malého vědomostního testu).
Doporučujeme pro žáky gastronomického školství obchodu.
Individuální požadavky lze řešit telefonicky či prostřednictvím e-mailu. Pokud to bude v našich silách, rádi jim vyhovíme.
Během exkurze jsou k dispozici veškeré gastronomické služby naší letní restaurace.
Není nic snadnějšího než u nás proměnit suchou teorii v zajímavou praxi.
V případě vašeho zájmu doporučujeme zvolit raději dva termíny a neváhejte nás kontaktovat.
Používáme cookies, abychom zajistili správné fungování a bezpečnost našich stránek. Tím vám můžeme zajistit tu nejlepší zkušenost při jejich návštěvě.
Pokročilá nastavení
Zde můžete upravit své preference ohledně cookies. Následující kategorie můžete povolit či zakázat a svůj výběr uložit.
Bez nezbytných cookies se neobejde správné a bezpečné fungování našich stránek a registrační proces na nich.
Funkční cookies ukládají vaše preference a uzpůsobí podle nich naše stránky.
Výkonnostní cookies monitorují výkon našich stránek.
Díky marketingovým cookies můžeme měřit a analyzovat výkon našeho webu.